Judith Maesen 

Thuis komen in jeZelf 

Als klein kind was ik al gefascineerd door het gedrag van mensen. Waarom kunnen mensen zo totaal verschillend op een situatie reageren?

 

Later vroeg ik me af waarom ikzelf zo boos deed?

Waar die kritische stem in mijn hoofd vandaan kwam?

Waarom ik zoveel heftige emoties voelde?

Al snel dacht ik .................. hoe kom ik er vanaf?

 

Om me beter te gaan voelen besloot ik om heel erg mijn best te doen om een 'goed' mens te zijn.

Hard werken, sporten, alles schoon en opgeruimd houden, er leuk uitzien, lief en aardig en attent zijn, voldoen aan verwachtingen, kortom, ik deed continue mijn best om toch alsjeblieft maar aardig gevonden te worden.

Maar wat ik ook deed, de kritische stem in mijn hoofd was nooit tevreden, de emoties amper te onderdrukken en... raakte ik ook nog overspannen.

Hmmm, voor mij was dit gedrag duidelijk niet de oplossing.

 

Gelukkig kwam ik terecht bij een bijzonder lieve en kundige psychologe. Ik leerde anders om te gaan met emoties, gedachten en situaties. Ik leerde de lading van traumatische ervaringen loslaten. Waow, er ging een wereld voor me open! Ik stapte ik uit mijn slachtofferrol en nam leiding over mijn leven.

Yes! Ik was gelukkig!

 

Ik voelde me een paar jaar heel goed totdat ik merkte dat ik steeds somberder werd. Ik kon wel weer wat hulp gebruiken. De afgelopen 30 jaar bezocht ik therapeuten, natuurgeneeskundigen en coaches. Verslond ik veel (zelfhulp)boeken. Workshops werden cursussen, studies en uiteindelijk opleidingen. Mijn weg naar een gelukkig leven bracht me bij mijn passie: anderen begeleiden om minstens net zo gelukkig te worden als ik.

 

Om dat professioneel te kunnen doen volgde ik in 2012-2013 erkende coachopleidingen* en opende ik in 2014 de Gezins- en Kindercoachpraktijk Happy Hearts. Dagelijks blijf ik mijn kwaliteiten ontwikkelen en studeren. Met liefde zet ik mijn persoonlijke ervaringen, kennis en kwaliteiten in.

 

Ik ben van mening dat erg geen 'slechte' ouders bestaan en ook geen 'vervelende' kinderen.

Wel zijn er mensen (groot en klein) die machteloosheid ervaren. Die wel willen, maar soms niet weten hoe. Die eerder te veel dan te weinig hun best doen. Mensen die uit balans zijn, tijdelijk hun eigen wijsheid en kracht kwijt lijken te zijn.

Ik weet hoe vervelend dit kan zijn en hoe groot het verlangen om dit te veranderen.

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen verhaal, toch kies ik ervoor om te geloven dat iedereen zijn leven kan veranderen.

Alles wat we daarvoor nodig hebben zit in ons. Wijsheid, kwaliteiten, antwoorden, (daad)kracht en nog veel meer.

 

Graag begeleid ik jou om daar weer bij te kunnen.

Het is zo fijn om de beste versie van jezelf te zijn.

Voor mij voelde het als eindelijk rust vinden, als thuis komen.

 

 

Liefs,

Judith

 

* De Gezins-Kindercoach opleiding van Sylvia Leegwater bij Dreamchild, en de Life-coach opleiding van Marcel Sanders bij Health Balance.

Haar inspiratie om anderen te begeleiden op hun pad 

Dit wordt prachtig uitgebeeld in het verhaal van The Golden Buddha, klik hiervoor op onderstaande foto.

Gelukkige mensen, happy hearts 

Wie gelukkig is zorgt beter voor zichzelf, is prettiger voor zichzelf en voor zijn omgeving waardoor steeds meer mensen geluk ervaren.